Alle tiderne er kun vejledende, og der tages forbehold for ændringer.
Der kan læses mere om kunstnerne nedenunder.

Sroll ned og se billeder og beskrivelser af hvert band

 

 

 

Beskrivelse af kunstnerne

Sine og Frække Rikke

“Sine er en af Danmarks bedste bugtalere og datter af Bakkens Pjerrot. Hendes show “Sine og Frække Rikke” er idag et begreb hos mange børn (og voksne) og betyder ganske enkelt – super underholdning. Sines karriere tog for alvor fart efter hendes medvirken i TV2´s “Scenen er din”, hvor hun tog alle med storm”

 

 

 

Souls of Syria

Souls of Syria består af en syrisk guitarist, en syrisk/norsk/dansk sangerinde, en dansk pianist og en dansk palæstinenser fra Libanon på perkussion. I samarbejde med en professionel historiefortæller har musikerne fundet en unik form, hvor de personlige historier fra hjemlandet og flugten derfra, kombineres med klassisk og traditionel mellemøstlig musik. De personlige beretninger fra Syrien giver os et mere nuanceret billede, end det vi hører om i medierne hver dag. Kultur og musik afspejler folkets følelser – glæde og sorg, og kan være med til, at give tilhørerne en dybere forståelse af landets konflikter.

En koncertfortælling om flugt, håb og savn

”Det gav en helt anden tanke på krigen i Syrien, da den desværre tit føles så fjern og uhåndgribelig i tv’et. Dette var en meget levende oplevelse, at få en personlig beretning fortalt med musik og følelsesladet sang i mellem historierne.”  Lene Frederiksen

”Souls of Syria var fra første tone med deres instrumentale indledningsnummer i den grad med til at fange elevernes opmærksomhed – de anderledes skalaer, toner og rytmer virkede dragende på eleverne. De efterfølgende meget personlige historier gjorde dybt indtryk på eleverne, og man kunne i løbet af foredraget flere gange have hørt den berømte knappenål falde til jorden. Souls of Syria formåede med en god vekselvirkning mellem fortælling og musik at få deres budskab igennem på bedste vis, og stemningen var høj under det afsluttende nummer, hvor det lykkedes at få eleverne til at synge og klappe med.”  Jens Rømer

 

Whatever

 

Jens K.

Jens K. har udgivet 4 album,

  • Hen Over Byens Tage(2001)
  • Luksus Og Laser(2005)
  • Manden Der Ville Være Menneske (2010)
  • Sekunder Overalt (2013)

Jens K er opvokset på Vestegnen, nærmere bestemt i Hvidovre. Jens K kommer til GADEHAVE FESTIVALEN sammen med en guitarist og underholder,

Her er lidt om hvad anmelderne har skrevet:

Berlingske Tidende: ”Fremragende tekstforfatter”…”et af dette års hidtil bedste og ikke mindst , mest overraskende dansksprogede udgivelser”,  ”Eminent”,  ”Mand af mange ord”…. ”en syngende dansk lyriker”,  ”snilde, blid skarphed og et charmerende flair grænselandet mellem rocktekst og poesi”  ”We like”

Politiken: Forundrede og afbalancerede sange der virker som at få en forårsdag smidt i nakken når man mindst venter det”

Ekstra Bladet: ”Præcise iagttagelser af andedammen”

BT: ”Det er dejligt at blive overrasket”, ”Det er smukt, gyngende tristesse fra Jens K”… ”snigende melodier og skarpe tekster… ”historier der på en gang får genkendelsen til at flyde og tankerne til at gå nye veje”

Jyllandsposten: ”Spændende og perspektivrig”…”Glimrende iagttagende tekster”

Information ”…. ”fuldbyrdet kunstner”…  ”der er ingen slinger i valsen hos Jens K”,… ”fortjener såvel folkets hyldest som de luftbårne mediers bevågenhed”.

 

Emmelie de Forest og Joanita Zachariassen

Emmelie de Forest vandt Dansk Melodi Grand Prix 2013 i Jyske Bank Boxen i Herning den 26. januar 2013. [

I marts 2013 skrev hun under på en pladekontrakt hos Universal Music og fortalte til svensk tv, at hendes første album ville blive udgivet i foråret 2013. Hun konkurrerede i den første semifinale ved Eurovision Song Contest i Malmö Arena i Malmö den 14. maj 2013 og var af flere eksperter udråbt som storfavorit til at vinde konkurrencen. Hun gik videre til finalen, som afholdtes den 18. maj 2013 i Malmö, hvor hun optrådte som sang nummer 18. Her sejrede hun med 281 point – det højeste antal point til en dansk sang nogensinde. Efter at have udgivet debutalbummet Only Teardrops optrådte Emmelie de Forest hen over sommeren med de nye numre. Den 21. februar 2014 udgav Emmelie de Forest singlen “Rainmaker”, som hun optrådte med til Dansk Melodi Grand Prix 2014 i Odense. Forinden optrådte hun med sangen den 7. og 8. februar til Maltas melodi grand prix. Sangen var den officielle sang til Eurovision Song Contest 2014 i København, hvor de Forest optrådte med sangen til finaleshowet.

Som en forløber til hendes andet album udgav de Forest i august 2014 singlen “Drunk Tonight”. Den 10. august 2015 udkom singlen “Hopscotch”, der er titelmelodi til ungdomsserien Hedensted High. I slutningen af 2015 opsagde Emmelie de Forest sin kontrakt med Universal, og i den forbindelse udtalte hun: “Jeg har bare haft brug for at komme videre, fordi jeg vil gerne have ejerskab over min egen musik og karriere.”

Emmelie de Forest skal optræde sammen med Joanita Zachariassen som er en Afrikansk sangerinde med en stor stemme. Joanita har igennem mange år arbejdet med sang/ musik i Danmark og i udlandet og har leveret den ene forrygende koncert efter den anden. Joanita formår at skabe en intens, melidiøs og glædesfyldt atmosfære når hun synger / optræder og man kan ikke undgå at blive ” ramt” af hendes Sang/ musik. Joanita havde også æren at synge for selve Dronningen og Prins Henrik og Desmond Tutu til klimagudstjenesten i 2009.

I 2016 vandt hun African Crown Music Awards som ” Best Female Artist”

 

Fouli

Vi kårede Foulis ‘Vi tales’ til en af sidste års bedste danske sange, og i mellemtiden er rapperen blevet signet på pladeselskabet disco:wax, som nu udgiver hans nye single ‘Mon Poto’.

‘Vi tales’ er næsten et år gammel, men Fouli vender tilbage med et brag – på ‘Mon Poto’ mødes blokmentaliteten fra hjemstavnen Albertslund med musikalsk indflydelse fra Marokko, hvor rapperens familie kommer fra.

Foulis melodisk gyngende flow bliver her assisteret af hans fætter BEL, der synger det ekstremt fængende omkvæd på fransk over en produktion, der i både rytme, strengeinstrumenter og synthesizer trækker tråde til den afropop, som de senere år har gjort et massivt indtog på den danske hiphopscene.

Til at toppe singlen af, er Fouli udvalgt som det nyeste Red Bull Sound Select-navn af kurator Danijel Drux. Fouli spiller hermed sin debutkoncert som hovednavn den 12. maj i Jazzhouse.

Humørekspressen

Et af de nyere skud på dansktopstammen er Humørekspressen, men bandets fire medlemmer er bestemt ikke ukendte på den danske musikscene. Pharfar, Klumben, Chapper og endelig Peter Lützen fra gruppen Panamah er gået sammen for at danne gruppen, der er dedikeret til humørmusik og inspireret af traditionerne fra dansktoppens guldalder.
Bandet finder inspiration i ikoner som Liller, Teddy Edelmann, Bamse, John Mogensen og Kim Larsen, og det vækker tydelig genklang, når man dykker ned i Humørekspressens univers. Musikken kredser om positive emner som venner, fest og kærlighed, men også hårde tider, skilsmisse og ensomhed. For som de gæve musikanter så rigtigt pointerer, kan humør jo være både godt og dårligt. Forestil dig en brun bodega, skummende øl og lyden af en jukebox samt livets glæder og sorger fortolket af en håndfuld af Danmarks dygtigste musikere og sangskrivere. Så har du en idé om, hvad Humørekspressen er… Kom og nyd stemningen den 27. august på GADEHAVE FESTIVALEN måske gir mor en enkel.

Feridah Rose

Feridah Rose udgiver ny EP: ‘Njabala’ Efter en hektisk vinter med hårdt arbejde i studiet, er sangerinden Feridah Rose klar til at springe ud i foråret med koncerter og farverig ny musik. ‘Njabala’ indeholder 6 nye pop/soul sange med varme rytmer og stærke vokaler. Feridahs stemme vibrerer af solskin og personlighed når hun tager os med på opdagelse i afrikanske musiktraditioner, såvel som jazz-funk arrangementer med en moderne lyd. Sangene er på engelsk, med enkelte afstikkere til swahili og sangerindens modersmål, luganda. Feridah Rose har skrevet en række sange, der går fra klassiske R&B kærlighedsballader som den flotte ‘Don’t Take Away Our Love’, til noget der minder om dub-reggae på ‘Spend My Life With You’. På hele EP’en høres spor af Afrikas rytmer. Det gælder ikke mindst uptempo titelsangen ‘Njabala’. Her har Feridah taget udgangspunkt i en traditionel sang fra en eventyrfortælling, der har været mundtligt overleveret hos Bagandafolket i generationer. “Historien g jorde stærkt indtryk på mig som barn. Jeg husker hvordan vi sang om pigen Njabala, og hun er på en måde blevet hos mig,” forklarer hun. Men hvor det oprindeligt er en moralsk fortælling, om nødvendigheden af at leve op til traditionelle dyder og pligter som kvinde, har Feridah gjort sangen til et råb om frihed. ‘Free, I just want to be free,’ synger hun med referencer til en hård virkelighed i Uganda –men også om at være fri til at udleve drømme og ikke lade sig begrænse af kønsroller: “Jeg har valgt at gøre hende til en stærk, moderne og handlekraftig kvinde. Den nye Njabala har lært en masse om lighed og muligheder. Hun kæmper en vigtig kamp side om side med kvinde- og borgerrettighedsbevægelser, for en verden hvor alle er lige uanset køn, farve eller sexuel orientering.” De seneste år har Feridah Rose gæstet store og små scener i Danmark sammen med sit band. Bandet har bl.a. varmet op for den Vestafrikanske stjerne Angelique Kidjo, samt spillet på både Folkemødet (Bornholm) og Kulturmødet (Mors). I øjeblikket arbejder bandet bl.a. på en miniturné til Østafrika i efteråret. 8 erfarne musikere og kor-sangere er med til at trække lytteren ind i de nye sange. På ‘Better Without You’ medvirker desuden en anden kendt stemme med afro og reggae i blodet, nemlig sangerinden Karen Mukupa. Når bandet spiller live, folder de talentfulde musikere sig ud, og hyppige soloer bidrager til arrangementerne. Der spilles med smittende humør, og det hele får en ekstra tak op på funk-power-skalaen. Med den smilende sangerinde i front, får publikum ikke lov til at sidde stille alt for længe af gangen.